Bach virágterápia

Dr.Edward Bach
Dr.Edward Bach


"Ha követjük megérzéseinket,kívánságainkat,gondolatainkat és vágyainkat,akkor csak örömmel és egészséggel találkozhatunk az életben."/Dr.Edward Bach/


A Bach virágterápia egy csodálatos holisztikus gyógymód, testtel és lélekkel egyaránt dolgozik, a valódi okokat keresi és kezeli. Nincsenek mellékhatásai, fájdalommentes, a természet adta anyagokkal és erőkkel gyógyít. A Bach- virágterápia kiválóan alkalmazható testi-lelki betegségek gyógyításában, immunrendszer erősítésére, stresszoldásra, méregtelenítésre. Kiegészítő kezelésként, a gyorsabb gyógyulás elérése érdekében rendkívül jól kombinálható más hagyományos és természetgyógyászati módszerekkel.
Ez a módszer feltalálója Edward Bach után Bach virágterápia néven közismert.

Kiemelnék területeket, ahol a Bach-terápiával kiváló eredményeket értem el: asztma, szexuális zavarok, álmatlanság, magas vérnyomás, bőrbetegségek, emésztőszervi panaszok. Párkapcsolati problémák, iskolai-munkahelyi nehézségek, életkorral kapcsolatos krízisek, gyász feldolgozása. Félelmek, bűntudat, bizonytalanság, magányosság, szomorúság, önbizalomhiány, türelmetlenség.

GYERMEKEKNÉL IS KIVÁLÓ A  GYÓGYÍTÓ HATÁS! 

A TERÁPIA MENETE: első lépésként kitesztelem, hogy a páciensnek milyen összetételű keverék a leghatásosabb egészsége megőrzésére, vagy visszanyerésére, a harmónia megteremtésére. Ezt egy tudatos és egy tudatalatti tesztelés segítségével végzem el. Ekkor azt is megtudjuk, hogy mi van a tudatalattinkban, milyen érzések, félelmek stb. A két tesztet összevetve, a problémákat átbeszélve választom ki  a virágesszenciákat, majd egy 100 %-os virágkeverékekből összeállított cseppet kap a páciens.   Egy alkalom nem elég a gyógyuláshoz, kivéve akkor, ha egy rövid ideje fennálló tünet megszüntetéséről van szó, pl. fejfájás, vagy ha megelőzés szempontjából tesztelünk. Ezzel elérhető az, hogy ne alakuljon ki testi tünet. A régebb óta fennálló problémák esetén több alkalomra is szükség van, ez egyénenként változó. Van, aki gyorsabban, van, aki lassabban reagál a cseppekre, de a  változás beindulását mindenki gyorsan tapasztalja magán, sokszor már az első alkalom után! Az első alkalom után általában három hét elteltével kell újra jönni, majd havonta akkor, ha hosszabb kezelésre van szükség.


PSZICHÉS BETEGSÉGEK ESETÉN KIEGÉSZÍTŐ SEGÍTSÉGET NYÚJT!

A RÉGÓTA FENÁLÓ TESTI TÜNETEK ESETÉN ÚGYSZINTÉN HATÁSOS SEGÍTSÉGET NYÚJT.

HIRTELEN JELENTKEZŐ PANASZOKNÁL A BACH-CSEPP KÉPES EGY-KÉT NAP, DE AKÁR PÁR ÓRA ALATT IS MEGSZÜNTETNI AZOKAT!                                                                                                                                            További információ:   gyogykovacs@gmail.hu     


Ki volt eme a csodálatos esszenciák megalkotója?

Dr. Edward Bach élete és munkássága:  1886-ban született Angliában és 1936-ig élt. Két hívatás volt fontos számára a lelkészi és az orvosi, az utóbbit választotta, és a gyógyítást tűzte ki életcéljául. 1913-tól sebészként dolgozott egy Londoni Korházban. Hamar új utat keresett egyrészt, mert a sebészetet túl durvának találta, másrészt mert beteg lett. Felépülése után bakteriológiát tanult és az orvostudomány ezen ágában elismert szakember lett. 1917-ben daganatos megbetegedést diagnosztizáltak nála. Saját kijelentései alapján ekkor már nehézségek közepette, boldogtalanul élt. Az orvosai műtétet javasoltak, amit el is végeztek. A műtét után közölték vele mindössze három hónap van hátra az életéből, de Edward Bach nem adta fel és 19 évvel élte túl a műtétet.

Felépülése után élete fő értelmét a "valódi gyógyítás" keresése adta. A továbblépés egyik fontos állomása, a homeopátia megismerése volt. 1922-től a Londoni Homeopata Kórházban gyógyított, egészen 1928-ig amikor úgy döntött visszavonul. Eddigi élete és tapasztalata alapján felismerte, hogy a betegségek hátterében érzelmi, lelki okok állnak. Élete hátralevő részét egy új gyógyító eljárás kidolgozásának szentelte. Az életszerető ember látásmódjának kérdéseire kereste a választ. Az életben megtanulandó leckék felismerésének legegyszerűbb módját kereste, mely hozzásegít minket az egészséges, boldog teremtő élet lehetőségéhez. Klinikai vizsgálatoknak vetette alá új módszerét, az eredmények, a kezelési eljárás hatásosságát igazolták.

Szomorúan tapasztalta, hogy volt kollégái semmibe veszik felfedezéseit. Ennek ellenére egyre többen érdeklődtek új módszere és gondolkodás módja iránt. Ebben az időben fő célja, hogy egyre több emberrel megismertesse nézeteit, az egészségről és a gyógyulás mibenlétéről.  

Mára már bebizonyosodott, hogy számtalan embernek segítet megszabadulni érzelmi problémáitól és ezzel magától a betegségétől. Ezek az eszenciák elsősorban az egészséges érzelmi állapot helyreállítását segítik elő. A betegséget úgy tekinti dr. Bach mint a lelki egyensúly felborulását, s ennek az egyensúlynak a megteremtése eredményezi a fizikai gyógyulást is. Ha harmóniában vagyunk Önmagunkkal, nincs szükségünk semmilyen kompenzálásra, melynek végeredménye lehet egy fizikai betegség.

Dr. Edward Bach véleménye a betegség kialakulásának okáról:                              

Dr. Bach szerint a betegség két alaphiba miatt alakul ki. Az egyik, amikor az egyénben konfliktus alakul ki és egyfajta szakadás jön létre, a másik, amikor másokkal helytelenül viselkedik és vét az egység ellen, amely szintén konfliktust okoz. Ha az ember nem hallgat belső irányítására, letér az útról, megbetegszik. A betegséget nem megtorlásnak vagy csapásnak, hanem figyelmeztetésnek kell venni, amely egyben lehetőséget ad a mindenkori fejlődésre is. A betegség a lélek és a személyiség közötti konfliktus eredménye. Az igazi gyógyulás a hibák felismerésével és az azokkal ellentétes erények fejlesztésével érhető el. Edward Bach szerint az ember alaphibái a büszkeség, a kegyetlenség, a gyűlölet, az önzés, a tudatlanság, a bizonytalanság, és a mohóság, amelyek mindegyike az egység ellen irányul. Minden más testi-lelki baj ezekből fakad.

A büszkeség nem más, mint a gondolatok merevsége, arrogáns viselkedés, ahol az ember nem ismeri fel saját kicsinységét, és a sikert saját érdemének, nem pedig a benne lévő isteni mag áldásának tekinti. Ez olyan betegségeket idéz elő, amelyekben a merevség és a ridegség lesz meghatározó.

A gonoszság az egység tagadását és hibás értelmezését jelenti, mert azok a cselekedetek, amelyek mások ellen irányulnak, ellentétben állnak az Egésszel. A fájdalom annak a következménye, hogy az ember testileg vagy lelkileg fájdalmat okozott valakinek.

A gyűlölet ellentétes a szeretettel, ellentmond az isteni tervnek. "A gyűlölet büntetése a magány, a heves indulati kitörések, az idegi fáradtság, és a hisztérikus állapotok."

Az önzés az önszeretet ugyancsak vét az Egység ellen, mert az emberekkel szembeni kötelességet tagadja. Befelé forduló neurózisok, depresszió alakulhat ki, ha az ember önző és csak saját magával törődik.

A tudatlanság, vonakodás az igazság megismerésétől. Az Igazság meglátásának, meghallásának elmulasztása látási és hallási problémákat idézhet elő az embernél.

A bizonytalanság akkor lép fel, ha az egyén vonakodik saját felsőbb Énje parancsának követésétől.

A határozatlanság, a céltudatosság hiánya mozgási és koordinációs rendellenességekben nyilvánul meg.

A birtoklási vágy a lelkek szabadságának és egyediségének tagadását jelenti. A hatalomvágy következménye számos olyan betegség, ahol az ember saját teste rabjává válik, és vágyait a betegség fékezi.

Testünk betegsége tehát nem más, mint a lélekben kialakult diszharmónia következménye, a probléma megjelenése testi szinten. Tehát nem a bacilusok és vírusok, nem a táplálkozás, nem az időjárás, a huzat, a meghűlés számít a kiváltó oknak - bár semmi kétely, hogy ezek mind nagymértékben segítik a betegség kialakulását.

Betegséget idézhet elő még az unalom a félelem is. Az anyagelvű világnézet egyik legnagyobb tragédiája az unatkozás, a belső boldogság elveszítése, amely gyakran már az ember életének kezdeti szakaszában jelentkezik. A világ azt sugallja, hogy a problémákat a földi örömökkel, szórakozással lehet egyensúlyban tartani. A szórakozás, a kikapcsolódás és még a felszínesség felhőtlen pillanatai is szükséges részei a mindennapi életnek, ezért helyénvalóak. - Persze csak akkor, ha az ember nem alkalmazza ezeket folytonosan a felmerülő problémák enyhítésére. A földi örömök túlzott hajszolása egy idő után nagyfokú unalmat és kiégettséget eredményez, amely ellen a környezetre irányuló aktív, élő figyelem, az élet állandó kutatása és a tanulás használható.

A dolgok mögött meghúzódó Igazság keresése és felismerése örömmel töltheti el az embert, és ha képes szeretettel, elmélyülést igénylő érdeklődéssel fordulni a világ felé, az unalom megszűnik számára, az egyszerűség és a belső béke boldogsághoz, valódi egészséghez vezet el.

Szeretettel várom!    Kovács Szilvia    06209-628-748

gyogykovacs@gmail.hu