Tarot kártya és Symbolon kártya 

Kazanlár Tarot! A Kazanlár tarot az egyetlen Magyarországon készített, nemzetközileg is elismert tarot.

Dr. Kazanlár Emil Ámin tarotszakértő és festőművész 1994-ben fejezte be tízéves munkáját, a 80 táblaképből álló Kazanlár tarot festményeit.

"Az egyiptomi, perzsa és hindu figurák mellett a tarot történetében először az én kártyáimon jelennek meg a magyar legendárium alakjai: Szent István, Csaba Királyfi, Szent Margit, Emese, Toldi és Ferenc József. Az én munkám ökumenikus, többféle vallási megközelítést tartalmaz" - fogalmaz az alkotó.

Dr. Kazanlár Aminollah Emil a régi Perzsia területén, a mai Irán fővárosában Teheránban született 1939. szeptember 17-én. Huszonhárom évesen költözött édesanyja hazájába, Magyarországra. 1990 óta foglalkozik az ezoterikus festészet és a tarot művelésével és tanításával.
Magának élete két sorsdöntő eseménye előtt jósolt.
Ha belefesthetné magát valamelyik tarot lapba, az Alef, azaz a Mágus lenne az.

"Az Amin név a-val, tehát aleffel kezdődik. A mágust pedig azért választanám, mert ő az utcán kínálgatja a portékáját, de látszik, hogy hamarosan tetőt tud a feje fölé húzni. A mágus védettséget élvez, ura az elemeknek. Képes arra, hogy birodalmat alapítson." /Kazanlár Aminollah Emil/


"Minden kérdésre, amit föl lehet tenni, van válasz."/ William Blake/


MIBEN LEHET SEGÍTSÉGÜNKRE A  KÁRTYA?

A  segítségével jobban megérthetjük önmagunkat, partnerünket, barátainkat, vagy éppen munkatársainkat. Megérthetjük, hogy mi áll egy bonyolult helyzet vagy egy számunkra nehézséget okozó probléma hátterében. A kártya megmutatja az okokat, és a lehetséges megoldásokat és segítséget nyújthat a helyes út megtalálásában.


A kártyát sorselemzésre használom, irányt mutat
és tanácsot ad a páciensnek hogyan, merre tovább.


A sorselemzést  az egyénre szabott segítés részeként használom. Saját útmutatóként is igénybe szoktam venni. Többféle tarot kártya van, én a Kazanlár tarot kártyát használom útmutatásra ,sorselemzésre.

A kártya  segítségével elbeszélgetünk lelkünkkel, és megismerjük azt. A legmélyebb belsőnk megismerésével segíthetjük sorsunkat is. A kártyák helyettünk nem oldják meg problémáinkat, de segítségünkre lehetnek annak megértésében, ami velünk történik. A kártyákkal való munka során egyfajta belső párbeszéd alakul ki, a kártyákból kis tükröcskék lesznek, melyekben visszatükröződik lelkünk rejtett titokzatossága.  A tarot-ban a Nagy Arkánum 22 kártyalapjával ősminták vagy meghatározott rendben elhelyezett motívumok. Rejtetten vannak jelen tudatos viselkedésünkben, és függetlenek akaratunktól. A Nagy Arkánum huszonkét jelképe kulcs lelkünk és ezzel sorsunk rejtélyeinek megértéséhez.            

                                           

Mi a tarot?
A tarot kártya, amellyel meditálnak, önismereti gyakorlatot végeznek vagy jósolnak. A tarot lapjai hidat képeznek művészet és hit, ókori hagyomány és jelenkori élet, tér és idő, mítosz és valóság, múlt, jelen és jövő között. Eredetileg feltehetően az egyiptomi főpapok beavatására szolgáló hieroglifarendszer volt, amin később a héber ábécé 22 alapbetűje jelent meg.

A szimbólumok megőrzésével a XIII. században, Spanyolországban születtek meg a mai tarot ősalakjai, és ekkortól kezdték a kártyát jóslásra is használni. A hagyomány szerint a tarot az önismeret királyi útja.